Политика за приватност и безбедност на лични податоци ЕУ ИНСТИТУТ Скопје („нас“, „ние“ или „наш“) работи со веб-страницата на euinstitute.eu („Сајтот“).

Оваа страница ве информира за нашите политики во врска со собирањето, користењето и обелоденувањето на лични информации кога ја користите нашата веб-страница.

Ние нема да ги користиме или споделуваме вашите информации со никого, освен како што е опишано во оваа Политика за приватност. Оваа Политика за приватност е креирана со помош на Услови за напојување.

Ние ги користиме вашите лични информации за обезбедување и подобрување на страницата. Со користење на страницата, вие се согласувате со собирање и употреба на информации во согласност со оваа политика. Освен ако не е поинаку определено во оваа Политика за приватност, термините што се користат во оваа Политика на приватност ги имаат истите значења како и во нашите Услови и правила.

Собирање и употреба на информации

Додека ја користите нашата веб-страница, може да ве замолиме да ни дадете одредени лични податоци за идентификација, што може да се искористи за да ве контактираме или идентификуваме. Лично препознатливите информации може да вклучуваат, но не се ограничени на вашето име („Лични информации“).

Податоци за дневник

Ние собираме информации што вашиот прелистувач ги испраќа секогаш кога ќе ја посетите нашата страница („Податоци за најавување“). Овие податоци за дневник може да вклучуваат информации како што се адреса на Интернет протокол на вашиот компјутер („IP“), тип на прелистувач, верзија на прелистувач, страниците на нашата страница што ја посетувате, времето и датумот на вашата посета, времето поминато на тие страници и други статистики.

Колачиња

Колачињата се датотеки со мала количина на податоци, кои можат да вклучуваат анонимен уникатен идентификатор. Колачињата се испраќаат до вашиот прелистувач од веб-страница и се чуваат на тврдиот диск на вашиот компјутер. Ние користиме „колачиња“ за да собереме информации. Можете да му наложите на прелистувачот да ги одбие сите колачиња или да наведе кога се испраќа колаче. Меѓутоа, ако не прифаќате колачиња, можеби нема да можете да користите некои делови од нашата Продавница.

Продавници

Може да вработиме компании и лица од трета страна за да ја олеснат нашата веб-страница, да ја обезбедиме страницата во наше име, да извршиме активности поврзани со страницата или да ни помогне во анализата на начинот на користење на нашата страница. Овие трети страни имаат пристап до вашите лични информации само за да ги извршуваат овие задачи во наше име и се должни да не ги откриваат или да ги користат за која било друга цел.

Безбедност

Безбедноста на вашите лични информации е важна за нас, но запомнете дека ниту еден метод за пренесување преку Интернет, или методот на електронско складирање не е 100% безбеден. Иако се трудиме да користиме комерцијално прифатливи средства за заштита на вашите лични информации, не можеме да ја гарантираме нивната апсолутна безбедност.

Врски до други страници

Нашата страница може да содржи врски до други страници кои не ги управуваме ние. Ако кликнете на врската од трета страна, ќе бидете упатени на страната на таа трета страна. Силно ве советуваме да ја разгледате Политиката за приватност на секоја страница што ја посетувате. Ние немаме никаква контрола и не преземаме никаква одговорност за содржината, политиките за приватност или практиките на кои било страници на трети страни.

Приватност на децата

Нашата веб-страница не се обраќа до никого на возраст под 18 години („Деца“). Ние свесно не собираме информации со лична идентификација од деца под 18 години. Ако сте родител или старател и сте свесни дека вашите деца ни доставиле лични податоци, контактирајте не. Ако откриеме дека деца под 18 години ни доставиле лични информации, ние веднаш ќе ги избришеме таквите информации од нашите сервери.

Промени во политика на приватност

Од време на време може да ја ажурираме нашата Политика за приватност. Ние ќе ве известиме за какви било промени со објавување на новата Политика за приватност на оваа страница. Се препорачува периодично да ја прегледувате оваа Политика на приватност за какви било промени. Измените во оваа Политика на приватност се ефективни кога се објавени на оваа страница.

Контактирај нѐ

Ако имате какви било прашања во врска со оваа политика за приватност, ве молиме контактирајте нѐ.