Реализиран меморандум за соработка со Здружение на ЕСТРАДНИ УМЕТНИЦИ на Македонија

На 11 Мај 2021 година ЕУ ИНСТИТУТ Скопје заедно со Здружение на ЕСТРАДНИ УМЕТНИЦИ на Македонија потпишаа меморандум за меѓусебно разбирање и соработка. И двете здруженија се обврзуваат да соработуваат во области на зеднички интереси како што се: организирање на заеднички семинари, музички програми, образовни програми, конференции, публикации.

Во тоа име претседателот на ЕУ ИНСТИТУТ Скопје, Верица Пандилоска Гичева и претседателот на Здружение на ЕСТРАДНИ УМЕТНИЦИ на Македонија , Горјан Стојановски потпишаа договор и доделија благодарници за идни проектни соработки.

Ова е уште едно ново пријателство и почеток на нова партнерска релација согласно воспоствената партнерска пракса која за има ЕУ ИНСТИТУТ Скопје.

Веруваме во успешна понатамошна соработка.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *