Реализиран меморнадум за сорботка со Општина Аеродром, Скопје

На 10ти Март 2021 година ЕУ ИНСТИТУТ Скопје и Општина АЕРОДОРОМ потпишаа договор за меѓусебно разбирање и соработка со кој ќе ги штитат заедничките интереси во интерес на граѓаните на општината.

“На взаемно задоволство реализиравме соработка која веруваме дека ќе биде плодна и во интерес на граѓанскиот сектор“.

Верица Пандилоска Гичева, претседател на ЕУ ИНСТИТУТ Скопје

Беа предложени и разгледани програми и предлог решенија кои целат кон активно вклучување на младите и поддршка на нивниот личен и социјален развој, во контескт на европските вредности за неформално образование, кариерен развој на млади, како и третирање на семејно насилство како меѓучовекс појава во општината.

Се утврди методологија на работа и програми кои ЕУ ИНСТИТУТ Скопје предложи заеднички да ги имлементира со поддршка на општината, се со цел подобрување на капацитетите на граѓаните кои живеат на територија на Општина Аеродром.

Веруваме во плодна успешна понатамошна соработка.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *