Се одржа првата обука за зајакнување на комуникациски вештини на естрадните уметници

На ден 3ти Мај 2021 година започна првиот дел од обуката за зајканување на какпацитетите на комуникациски вештини на членовите на Здружение на ЕСТРАДНИ УМЕТНИЦИ на Македонија.

Ова беше прв чекор во постпандемијата каде ЕУ ИНСТИТУТ Скопје на естрадните уметници им овозможи да се доедуцираат на тема вербална и невербална комуникација како и за сочувство, емпатијата и подигнување на степенот на меѓучовечките односи.

ЕУ ИНСТИТУТ Скопје

Гостин предавач во ЕУ ИНСТИТУТ Скопје беше претседателот на Европски Институт за менџмент, прво и дипломатија Проф. Д-р Зендел Абедин Шехи.

ЕУ ИНСТИТУТ Скопје. Проф.Д-р Зендел Абедин Шехи

Двете предавања течеа во позитвина атмосвера. Гостите естрадни уметници имаа можност да се доедуцираат, да комуницираат на различни прашања во текот на двете работни сесии.

Продолжуваме понатаму на следната обука закажана за 3ти Јуни 2021 година во просториите на ЕУ ИНСТИТУТ Скопје. Естрадните уметници ги очекуваме повторно со нова тема за принципи на маска и женска деловност.

Напишете коментар

Вашата адреса за е-пошта нема да биде објавена. Задолжителните полиња се означени со *