11 Април, Скопје – Обука: “Како може интуицијата на сите да ни помогне во животот”

категорија: Обуки | 0

 


ЕУ ИНСТИТУТ за Менаџмент, Право и Дипломатија

Со голема чест и задоволство Ве покануваме на учество!

 

Семинар

Тема: “Како може интуицијата на сите да ни помогне во животот”

 

Датум

Среда, 11 Април од 17:30 до 21:30ч.

 

Локација

Хотел “Буши”, Самоилова 21, Скопје

 

Повеќе за настанот

ЦЕЛ НА ОБУКАТА:

Прв дел

– што е интуиција ?
– интуиција мит или реалност
– значење и развој на интуицијата
– филозофите за интуицијата
– психолозите за интуицијата
– апсолутно знаење
– кои се начините на кои се манифестира интуицијата
– може ли интуицијата да се развива и инспирира ?
– женска вс машка интуиција
– како може интуицијата на сите да ни помогне во животот

Втор дел

– негативните емоции – голема опасност
– како да ги смениме своите мисли ?
– Како да се подобриме ?
– Емоциите и имунитетот
– Смеењето е здравје

КОЈ Е ЦЕЛНАТА ПУБЛИКА ?

– Мажи/ жени
– Педагози / Психолози
– Професори / Наставници
– Воспитувачи
– Доктори /Медицински сестри
– Менаџери, Лидери
– Невработени / Вработени
– Студенти / Професори
– Претприемачи / Работодавачи
– Човечки ресурси

СОДРЖИНА НА ОБУКАТА:

Интерактивна обука која вклучува вежби со реални примери, дискусии и симулација на ситуации од реалниот живот.
На крајот на обуката учесниците ќе се стекнат со доказ СЕРТИФИКАТ за успешно завршена обука од
“Европскиот Институт за Менаџмент, Право и Дипломатија”.

МАТЕРИЈАЛИ ЗА ОБУКАТА:

Секој учесник на обуката ќе добие комплет материјали:
агенда за обуката, презентација од обуката, практичните вежби од самата обука и материјал за пишување.

Предавач:

Проф. д-р Зендел Aбедин Шехи, основач и претседател на Европскиот Институт за менаџмент, право и дипломатија во Скопје, професор по меѓународни односи и комуникациски науки.

 

Онлајн пријави

Обавезна пријава на учесници поради изработка на Сертификати и резервација на место.

Сподели: