13 Ноември, Скопје – Семинар “Комуникација”

категорија: Обуки, Работилници, Семинари | 0

 


Онлајн пријави

Котизација: 2400 денари, 70% попуст, 700 денари

Обавезна пријава на учесници поради изработка на Сертификати и резервација на место.

пријава и инфо на info@euinstitute.eu, уплата на жиро с-ка: НЛБ 210073152360148

 

ЕУ ИНСТИТУТ за Менаџмент, Право и Дипломатија

Со голема чест и задоволство Ве покануваме на учество!

 

Семинар

Тема “Комуникација“

 

Датум

Вторник, 13 Ноември од 18:30 до 21:00ч.

Пријава на учесници од 18ч до 18:30ч.

 

Локација

Хотел Порта, Скопје, Македонија

 

Повеќе за настанот

На овој семинар ќе научите како полесно да комуницирате во деловниот и приватниот живот.
Започнете ВЕДНАШ !
•••
ПРОГРАМА

1 ДЕЛ

1. ВОВЕД ВО КОМУНИКАЦИЈА
2. ВЕРБАЛНА КОМУНИКАЦИЈА
3. НЕБЕРБАЛНА КОМУНИКАЦИЈА
4. ДЕЛОВЕН БОНТОН И КОМУНИКАЦИЈА
5. ДЕЛОТВОРНО УПРАВУВАЊЕ СО ВРЕМЕТО
6. САМОПРОЦЕНКА – ЛИЧНА ЕВАЛУАЦИЈА
•••
ПАУЗА 20 МИНУТИ
•••
2 ДЕЛ

1. ОСНОВА НА ЛИЧНА КОМУНИКАЦИЈА
2. ПИСМЕНА КОМУНИКАЦИЈА
3. УСНА КОМУНИКАЦИЈА
4. КОМУНИКАЦИЈА ВО ТИМ
5. ЕВАЛУАЦИЈА НА ОСТВАРЕН РЕЗУЛТАТ
•••
ЦЕЛ НА ОБУКАТА:
-стекнување на теориски и практични знаење од основите на комуникација
– запознавање со основните принципи и врсти на комуникација
– проширување на видиците во поефикасен начин на приватно и деловно комуницирање
•••
ЦЕЛНА ПУБЛИКА:
– сектор продажба
– Консултанти/ брокери
– менаџери/лидери
– студенти/професори
– просветни работници/педагози/психолози
– невработени / вработени
– хонорарно вработени
– јавна администрација
– презентери
– работодавачи
– останати
•••
СОДРЖИНА НА ОБУКАТА:
Ова е интерактивен Семинар кој вклучува реални примери, дискусии и симулација на ситуации од реалниот живот.
На крајот на обуката сите учесници добиваат СЕРТИФИКАТ за успешно завршена обука од “Европскиот институт за менаџмент, право и дипломатија““.
•••
ВРЕМЕ ТРАЕЊЕ НА ОБУКАТА:
Обуката се одвива во еден ден со времетраење од 3,5 часа.

Предавач: Проф. Д-р Зендел Абедин Шехи

инфо на тел: 075 228 078 или info@euinstitute.eu

 

Онлајн пријави

Котизација: 2400 денари, 70% попуст, 700 денари

Обавезна пријава на учесници поради изработка на Сертификати и резервација на место.

пријава и инфо на info@euinstitute.eu, уплата на жиро с-ка: НЛБ 210073152360148


 

Сподели: