27 Март, Скопје – Семинар: “Говорот на телото во бизнисот”

категорија: Семинари | 0

 


ЕУ ИНСТИТУТ за Менаџмент, Право и Дипломатија

Со голема чест и задоволство Ве покануваме на учество!

 

Семинар

Тема: “Говорот на телото во бизнисот”

 

Датум

Среда, 27 Март од 18:30 до 21:00ч.

 

Локација

Хотел “Центар” (Олимписки базен), Скопје

 

Повеќе за настанот

НАПОМЕНА:
За сите оние кои сакаат да станат дел од ЕУ ИНСТИТУТОТ можат тоа да го направат преку аплицирање на меил за нашата ГОЛД КАРТИЧКА ( која вушност е наше членство и чини 3000 денари ) и да се здобијат со 50% ПОПУСТ на овој и сите идни семинари во 2018 година.
За сите дополнителни информации можете да контактирате на мејл адресата или на бројот 075 228 078.

МАТЕРИЈАЛИ ЗА ОБУКАТА:
Секој учесник на обуката ќе добие материјал за пишување.

ПРОГРАМА:
1. Ефективно вмрежување
2. Користете го јазикот на телото за да добиете повеќе клиенти, бизнис и проекти
3. Научете како да комуницирате со самодоверба
4. Откривање на скриеното значење во деловните интеракции
5. “ Мастерирајте “да го совладате вашиот невербален говор на тело
6. Успешно “искачување“ на врвот
7. Дајте му на вашиот бизнис невербалена “нота”

ОПИС:

Дали сакате да имате повеќе успех во бизнисот?
Говорот на телото е “ состојка“ која недостасува за многу сопственици на бизниси. Невербалната комуникација не само што може да ви помогне да бидете поефикасни во вашите деловни зделки, но исто така може да ви даде дополнителна предност над конкурентите. 93% од нашата комуникација е невербална. Но ретко размислуваме за нашиот говор на телото кога се занимаваме со клиенти, инвеститори или при мрежно поврзување. Размислуваме за она што ќе го кажеме, но не размислуваме како да кажеме нешто. Истражувањата покажуваат како ние велиме дека нешто е уште поважно од она што го кажуваме.
Овој курс е составен за потребите на секој претприемач и како јазикот на телото може да ви помогне да успеете.

КОЈ Е ЦЕЛНА ПУБЛИКА ?

Сопственици на бизнис
Менаџери
Консултанти
Дипломати/ Политичари
Претприемачи
Продажба
Адвокати
Брокери за недвижнини
Јавни говорници
Студенти / Професори
Воспитувачи

СОДРЖИНА НА ОБУКАТА:
Интерактивна обука која вклучува вежби со реални примери, дискусии и симулација на ситуации од реалниот живот.
На крајот на обуката учесниците ќе се стекнат со Доказ СЕРТИФИКАТ за успешно завршена обука од “Европскиот Институт за Менаџмент, Право и Дипломатија”.

 

Онлајн пријави

Обавезна пријава на учесници поради изработка на Сертификати и резервација на место.

Сподели: