Од блиску со Маја Павловска….

Почитувани следбеници, по повод Новогодишните и Божиќни празници оваа 2024 година решив да ја започнам со животната приказна на една личност која целиот свој живот го посветува на уметноста. Таа е сестран уметник, пишува поезија, црта на платно, црта и … Повеќе

Вистинска Божикна приказна која ќе ви го згрее срцето и ќе ви ја стопли душата

Од блиску со…..Димче Каневче Во ова празнично расположение кога сите уживаме во благодетите кои ни ги дава животот сосема искрено и случајно прочитав еден пост на социјалните мрежи за лик кој што лично не го познавам, човек од Охрид кој … Повеќе

Успешна практикантска приказна

Поттикнување на вработување и развој на млади талентирани луѓе Здружението за онбразовно истражувачки развој ЕУ ИНСТИТУТ Скопје, успешно ја продолжува својата работа давајќи особен акцент кон поединецот и општеството и тоа преку концепт на интегрирање на млади лица кои ги … Повеќе

Од блиску со Проф. Д-р Зендел Абедин Шехи

категорија: Интервјуа | 0

Го запознав на крајот на 2016 година. Сосем случајно, доколку воопшто може така да се каже. Зошто го велам ова? Од причина што во животот веројатно ништо не е случајно, се што ни се случува е со некоја цел и … Повеќе

Од блиску со Тања Турунџиева

категорија: Интервјуа | 1

Денес гостин во блогот е една навидум нежна плавуша која само така изгледа однадвор, оддалеку. Во суштина е од оние железни жени која цел живот се бори сама. Посветена на семејството и својата работа, до максимум. Се дава себе си … Повеќе

Од блиску со Милчо Јованоски

категорија: Интервјуа | 2

Го запознав пред 22 години во радио Охрид. Во тоа време кога ќе имав нов музички сингл секогаш одев во радиото да им однесам ЦД како носач на звук за да имаат да пуштаат на програма. Тој ме пречека како … Повеќе

Од блиску со м-р Светлана Трнинкова

категорија: Интервјуа | 0

Се вели дека е благодет секој од нас да работи она за што се школувал, да го сака она што го работи и најважно од се, од тоа да може да егзистира. Денеска имаме вистински пример за една таква личност. … Повеќе

Од блиску со Александар Сибиновски

категорија: Интервјуа | 0

Александар го запознав 2019 година, кога како ЕУ ИНСТИТУТ Скопје од страна на Град Скопје ни беше доделено да вршиме неформална едукација на средношколци, ученици во четврта година средно образование, на тема „Комуникациски вештини“ во СУГС „Владо Тасевски“, каде што … Повеќе

Од блиску со Перо Сарџоски

категорија: Интервјуа | 0

Почитувани читатели,  денешен гостин на блогот е Перо Сарџоски, директор на настава во Пегасус ЕЛС Тетово. Се познаваме долги години уште од деца па затоа слободно можам да кажам дека не зближи тоа што секогаш бевме различни од средината во која … Повеќе

Од блиску со Проф. Д-р Устијана Речкоска Шикоска

Денеска имам особена чест и задоволство со посебно внимание да ви ја претставам Проф. Д-р Устијана Речкоска-Шикоска. Таа е успешна жена во својата професија која посветено работи долги години. Декан е на Факултетот за Комјутерски Науки и Инжинерство (CSE)  при … Повеќе