Св.Трифун празник на винарите и пијалок на боговите

Многумина милуваат да речат дека не го слават Св.Валентин со образложение дека е католички празник туку го слават Св.Трифун како православен празник. Факт е дека сите ние му даваме важност на овој ден особено оние кои штотуку се во врска … Повеќе

Љубов, жртвување и посветеност вистинското значење на Св.Валентин

Во услови на глобална пандемија верувам дека овој празник симболично ќе го обележиме во удобноста на сопствениот дом или пак можеби со некоја заедничка прошетка низ снежните паркови или планини со оние кои ги сакаме. На секој човек му е … Повеќе