Говорот на телото кај јасновидци и психијатри

категорија: Говорот на телото | 0

Во денешното современо живеење кое е во моментов навистина тензично и предизвикува различни психички турбуленции кај сите нас, многу често луѓето бараат помош кај психијатри кои даваат конкретна и стручна проценка, советување и поддршка. Се почеста е и појавата, многу … Повеќе

Говорот на телото преку облеката

категорија: Говорот на телото | 0

Кога се зборува за говорот на телото, најчеста асоцијација на луѓето е дека станува збор за некаков вид на гестикулации кои се прекрстени раце, нозе, мимики на лицето и слично. Тоа е нормално бидејќи кога станува збор за невербална комуникација, … Повеќе

Дипломатијата и улогата на говорот на телото

категорија: Говорот на телото | 0

Кога ќе го видиме пишан зборот дипломатија, веројатно веднаш замислуваме вести, претставници од неколку земји кои седат наоколу и се обидуваат да постигнат договор за која било тема и слично. Говорот на телото е составен дел од дипломатијата меѓу народите, … Повеќе