Христос се роди-Честит Божиќ!

категорија: Божиќ | 0

Во денови на економска, енергетска, медицинска криза повеќе од неопходна ни е потребата за радост, среќа и верба кон бог. Еден од најголемите христијански празници верувам дека ќе ни придонесе кон барем на миг помислата и желбата дека треба да … Повеќе

Време за мир, љубов и разбирање

категорија: Информации | 0

На овој возвишен и свет ден Велигден сакам да зборувам за универзални вредности, за радоста која поттикнува верба, надеж и љубов како основа за мир и разбирање. Во предвечерието на овој најголем Христијански празник ќе потсетам само дека суштина на … Повеќе