Говорот на телото преку облеката

категорија: Говорот на телото | 0

Кога се зборува за говорот на телото, најчеста асоцијација на луѓето е дека станува збор за некаков вид на гестикулации кои се прекрстени раце, нозе, мимики на лицето и слично. Тоа е нормално бидејќи кога станува збор за невербална комуникација, … Повеќе

Од блиску со м-р Светлана Трнинкова

категорија: Интервјуа | 0

Се вели дека е благодет секој од нас да работи она за што се школувал, да го сака она што го работи и најважно од се, од тоа да може да егзистира. Денеска имаме вистински пример за една таква личност. … Повеќе

Говорот на телото како алатка за изразување статус, хиерархија и доминација

категорија: Говорот на телото | 0

Говорот на телото како универзална алатка испраќа моќни невербални сигнали кои се впечатливи кога се работи за изразување на статус, хиерархија и доминација. Голем дел од успешните луѓе во светот на бизнисот, политика и други останати професии знаејќи го ова … Повеќе

Од блиску со Александар Сибиновски

категорија: Интервјуа | 0

Александар го запознав 2019 година, кога како ЕУ ИНСТИТУТ Скопје од страна на Град Скопје ни беше доделено да вршиме неформална едукација на средношколци, ученици во четврта година средно образование, на тема „Комуникациски вештини“ во СУГС „Владо Тасевски“, каде што … Повеќе

Говорот на телото во канцеларија

категорија: Говорот на телото | 0

Колку говорот на телото може да ни послужи во канцелариската политика? Сите ние работиме во некакво канцелариско опкружување (барем оние кои не работат од удобноста на сопствениот дом). Опкружени сме со колеги кои се дел од нашето секојдневие. Со самото … Повеќе

Од блиску со Перо Сарџоски

категорија: Интервјуа | 0

Почитувани читатели,  денешен гостин на блогот е Перо Сарџоски, директор на настава во Пегасус ЕЛС Тетово. Се познаваме долги години уште од деца па затоа слободно можам да кажам дека не зближи тоа што секогаш бевме различни од средината во која … Повеќе

8ми Март

категорија: 8ми Март | 0

Меѓународниот ден на жената како празник има само симболичен статус. Клучна цел на овој ден е симболичната прослава на достигнувањата на жените и зголемувањето на нивната видливост во општеството. Жената, која е таа? Онаа која со храброст и издржливост се … Повеќе

Дипломатијата и улогата на говорот на телото

категорија: Говорот на телото | 0

Кога ќе го видиме пишан зборот дипломатија, веројатно веднаш замислуваме вести, претставници од неколку земји кои седат наоколу и се обидуваат да постигнат договор за која било тема и слично. Говорот на телото е составен дел од дипломатијата меѓу народите, … Повеќе

Благодарници за успешно реализирани соработки во 2020 година

категорија: благодарници | 0

Почитувани следбеници, со особена чест и задоволство би сакале официјално да изразиме благодарност на сите оние кои беа дел од проектните активности на ЕУ ИНСТИТУТ Скопје во изминатата 2020 година. Во тоа име би сакале да ве известиме дека сите … Повеќе

Од блиску со Проф. Д-р Устијана Речкоска Шикоска

Денеска имам особена чест и задоволство со посебно внимание да ви ја претставам Проф. Д-р Устијана Речкоска-Шикоска. Таа е успешна жена во својата професија која посветено работи долги години. Декан е на Факултетот за Комјутерски Науки и Инжинерство (CSE)  при … Повеќе