Говорот на телото на насилници

категорија: Говорот на телото | 0

Во денешното обраќање ќе го профилизирам говорот на телото кај лица кои секојдневно ги среќаваме на улица, а се сторители на некаков вид на насилство, виктимизираат. Денес, со недраго срце ќе зборувам за многу луѓе кои се толку повредени од … Повеќе

Од блиску со Горан Десковски

категорија: Интервјуа | 0

Го запознав 1995 година на приватна забава во еден скопски ресторан, култен за вечерни дружења. Во тоа време сеуште бев дете кое започнуваше да настапува по ресторани, клубови и дискотеки. Не знаев дека е познат професионален македонски фотограф. При нашето … Повеќе

Од блиску со Тања Турунџиева

категорија: Интервјуа | 1

Денес гостин во блогот е една навидум нежна плавуша која само така изгледа однадвор, оддалеку. Во суштина е од оние железни жени која цел живот се бори сама. Посветена на семејството и својата работа, до максимум. Се дава себе си … Повеќе

Говорот на телото кај јасновидци и психијатри

категорија: Говорот на телото | 0

Во денешното современо живеење кое е во моментов навистина тензично и предизвикува различни психички турбуленции кај сите нас, многу често луѓето бараат помош кај психијатри кои даваат конкретна и стручна проценка, советување и поддршка. Се почеста е и појавата, многу … Повеќе

Од блиску со Милчо Јованоски

категорија: Интервјуа | 2

Го запознав пред 22 години во радио Охрид. Во тоа време кога ќе имав нов музички сингл секогаш одев во радиото да им однесам ЦД како носач на звук за да имаат да пуштаат на програма. Тој ме пречека како … Повеќе

Говорот на телото преку облеката

категорија: Говорот на телото | 0

Кога се зборува за говорот на телото, најчеста асоцијација на луѓето е дека станува збор за некаков вид на гестикулации кои се прекрстени раце, нозе, мимики на лицето и слично. Тоа е нормално бидејќи кога станува збор за невербална комуникација, … Повеќе

Од блиску со м-р Светлана Трнинкова

категорија: Интервјуа | 0

Се вели дека е благодет секој од нас да работи она за што се школувал, да го сака она што го работи и најважно од се, од тоа да може да егзистира. Денеска имаме вистински пример за една таква личност. … Повеќе

Говорот на телото како алатка за изразување статус, хиерархија и доминација

категорија: Говорот на телото | 0

Говорот на телото како универзална алатка испраќа моќни невербални сигнали кои се впечатливи кога се работи за изразување на статус, хиерархија и доминација. Голем дел од успешните луѓе во светот на бизнисот, политика и други останати професии знаејќи го ова … Повеќе

Од блиску со Александар Сибиновски

категорија: Интервјуа | 0

Александар го запознав 2019 година, кога како ЕУ ИНСТИТУТ Скопје од страна на Град Скопје ни беше доделено да вршиме неформална едукација на средношколци, ученици во четврта година средно образование, на тема „Комуникациски вештини“ во СУГС „Владо Тасевски“, каде што … Повеќе

Говорот на телото во канцеларија

категорија: Говорот на телото | 0

Колку говорот на телото може да ни послужи во канцелариската политика? Сите ние работиме во некакво канцелариско опкружување (барем оние кои не работат од удобноста на сопствениот дом). Опкружени сме со колеги кои се дел од нашето секојдневие. Со самото … Повеќе